Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki 

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja družba Go Online d.o.o. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca. 

Podatki o upravljavcu: 
Go Online d.o.o. 
Zaloška cesta 188  
1260 Ljubljana-Polje 
Matična številka: 6367801000 
Telefon:069-652-277 
E-pošta: info@goonline.si 

 

 1. Na kakšno obdelavo se nanaša to obvestilo?

1.1 To obvestilo se nanaša na obdelavo podatkov, ko oseba obišče stran www.goonline.si 

 

 1. Katere osebne podatke obdelujemo:

2.1. Ko stopite v stik z nami, zberemo in obdelamo vaše osebne podatke (na primer informacije, ki nam jih posredujete tako, da izpolnite obrazce na naši spletni strani (v nadaljevanju Spletna stran) ali prek telefona, elektronske pošte ali kako drugače). Ti vključujejo podatke, ki jih navedete, ko se registrirate za uporabo naše spletne strani, ko se naročite na našo storitev (oddate naročilo na naši spletni strani, sodelujte v razpravah ali drugih funkcijah družbenih medijev na naši spletni strani, se udeležite nagradne igre, promocije ali sodelujete v anketi, izpolnite obrazec za prijavo, na primer za udeležbo na snemanju), in ko prijavite težavo z našim spletnim mestom. Podatki, ki nam jih posredujete, lahko vključujejo vaše ime, naslov, elektronski naslov telefonsko številko osebni opis in fotografijo, starost, datum rojstva in spol ter morebitne druge podatke, vsakokrat opredeljene.  

2.2. Posebnih vrst (občutljivih) osebnih podatkov (na primer informacije o vašem zdravstvenem stanju, spolni usmerjenosti, rasi ali etnični pripadnosti) ne zbiramo ali obdelujemo, razen če  
2.2.1. so občutljivi osebni podatki ustrezni za določen namen, za katerega jih obdelujemo;  
2.2.2. če nam to nalaga zakon; oziroma  
2.2.3. če ste nam ločeno posredovali svojo izrecno privolitev.  

Kadar nam prostovoljno posredujete osebne podatke (vključno z občutljivimi osebnimi podatki) prek stika z našo spletno stranjo (na primer s tem, da nam prostovoljno pošljete občutljive osebne podatke prek razdelka za komentarje na spletnem mestu) na lastno željo in ne na našo zahtevo, bomo takšne osebne podatke izbrisali iz naših sistemov, če menimo, da obdelava takšnih podatkov ni potrebna za zakonit namen, razen če ste te podatke dali na razpolago javnosti (na primer prek zapisa na forumu, ki je javno viden); v tem primeru bomo podatke izbrisali z naših spletnih strani samo, če to zahteva zakon ali če jih ne želimo obdržati. 

2.3. Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili); 

2.4. Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.). 
 

 1. Namen in pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov:

3.1.Splošno 

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo za namene izvajanja pogodbe, ki smo jo sklenili z vami; kadar moramo izpolnjevati zakonsko obveznost (na primer na podlagi zakonodaje, ki ureja kazensko odgovornost za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti); kadar je to potrebno za naše zakonite interese (ali zakonite interese tretje osebe) in vaše interese (na primer za odkrivanje in preprečevanje goljufij ali zagotovitev varnosti omrežja in informacijske tehnologije), razen če vaše temeljne pravice prevladajo nad temi interesi; kadar je treba zaščititi vaše pomembne interese (ali pomembne interese drugih); oziroma kadar je to potrebno za javni interes ali za uradne namene.  

Vaše osebne podatke obdelujemo iz različnih tehničnih, administrativnih in operativnih razlogov, na primer da zagotovimo, da vam je vsebina najučinkoviteje predstavljena glede na vaš računalnik; za izboljšanje naše spletne strani, vključno z njeno uporabnostjo; za upravljanje z našo spletno stranjo; za notranje namene, vključno z odpravljanjem težav, za analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni; za trženje, vključno s ciljno usmerjenim trženjem, s katerim vam prikazujemo vsebine, ki bi vas morda zanimale; in kot del naših prizadevanj za varnost in zaščito naše spletne strani.  

V nekaterih primerih bomo vaše osebne podatke obdelali samo z vašo privolitvijo. V takšnih primerih bomo ločeno zaprosili za vašo jasno privolitev, ko nam boste posredovali svoje osebne podatke. Svojo privolitev lahko naknadno kadarkoli prekličete preko prejete e-pošte ali nastavitve vašega profila na posameznem spletnem mestu. Vendar to ne vpliva na zakonitost kakršne koli obdelave, ki je potekala pred preklicem privolitve.  

Kadar zahtevamo osebne podatke za izpolnjevanje zakonskih ali pogodbenih obveznosti, je posredovanje osebnih podatkov za vas obvezno. To pomeni, da če takih osebnih podatkov ne posredujete, ne bomo mogli upravljati našega pogodbenega razmerja ali izpolnjevati obveznosti, ki nam jih takšno razmerje nalaga. V vseh drugih primerih je posredovanje osebnih podatkov neobvezno in jih niste dolžni posredovati.  

Vaše osebne podatke, kot so identifikacijski podatki, kontaktni podatki in naslov prebivališča, lahko obdelujemo tudi zaradi morebitnega uveljavljanja naših pravic zoper vas v prihodnosti. Ta obdelava temelji na našem zakonitem interesu uveljavljati svoje pravice v morebitnih sporih.  

3.2. Najpogosteje bomo vaše osebne podatke uporabili v naslednjih okoliščinah:  

3.2.1. Uporabniki in stranke:  

Za namene opravljanja storitev, dostave blaga in izvedbe plačil v skladu z ustreznimi pogodbami (vključno z naročniškimi pogodbami) lahko obdelujemo vaše osebne podatke, kot so identifikacijski podatki, kontaktni podatki in bančni podatki. Taka obdelava temelji na izvedbi pogodbe, s katero so uporabniki (zlasti naročniki) stranke, ali na zakonski obveznosti, ki nam je naložena.  

Osebne podatke lahko obdelujemo zato, da vam zagotovimo informacije o blagu ali storitvah, za katere menimo, da vas morda zanimajo. Če ste obstoječa stranka, vas bomo preko e-pošte kontaktirali samo z informacijami o blagu in storitvah, ki so podobne tistim, ki so bili predmet predhodne prodaje ali pogajanj o prodaji z vami (neposredno trženje), razen, če ste nam predhodno sporočili, da takšnih sporočil ne želite prejemati. Če želite, da bi vaše podatke uporabljali na tak način, označite ustrezno polje na obrazcu na podlagi katerega zbiramo vaše podatke (obrazec za naročilo ALI obrazec za registracijo).  

Brez vaše predhodne izrecne privolitve vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam v tržne namene.  

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo tudi za merjenje ali razumevanje vaših preferenc glede programskih vsebin in za zagotavljanje ustreznih vsebin; da vam omogočimo sodelovanje v interaktivnih funkcijah naših storitev, ko se za to odločite; za merjenje ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja, ki ga prikažemo vam in drugim, in za prikaz ustreznega oglaševanja; in da vam in drugim uporabnikom naše spletne strani posredujemo predloge in priporočila o izdelkih ali storitvah, ki vas morda zanimajo.  

3.2.2. Udeleženci:  

V zvezi z vašim sodelovanjem oziroma udeležbo v programih pripravništva.  
 
V zvezi z vašim sodelovanjem oziroma udeležbo v produkciji ali na snemanju televizijske programske vsebine ali druge medijske produkcije, lahko vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo za namene registracije, udeležbe ali prisotnosti pri takšni produkciji ali snemanju, ter za ustrezno komunikacijo z vami. Taka obdelava temelji na izvedbi pogodbe, ki ste jo kot udeleženec sklenili (na primer, ko ste pred takšno udeležbo prostovoljno izpolnili in oddali ustrezen obrazec za udeležbo).  

Odvisno od značaja ali narave določene televizijske programske vsebine ali druge medijske produkcije, lahko v skladu z vašo privolitvijo posredujemo ali kako drugače objavljamo vaše fotografije, video zapise, zvočne zapise ali avdiovizualne zapise, vendar v mnogih primerih nismo dolžni zaprositi za vašo privolitev in dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov v zvezi z določeno produkcijo, snemanjem in posredovanjem takšnih posnetkov javnosti za določene novinarske, umetniške oziroma literarne namene. V izogib dvomu, nič v tem Obvestilu ne vpliva na naše avtorske pravice in druge pravice intelektualne lastnine v zvezi s takšnimi produkcijami in posnetki. 
 

 1. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh, ali pa nas veže pogodba.  

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani. 

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje. 

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga). 

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam. 

 1. Kako in komu razkrivamo vaše osebne podatke? 

5.1. Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali tretjim osebam.  

5.2. V družbi ima le omejeno število zaposlenih dostop do vaših osebnih podatkov na podlagi potrebe po seznanitvi oz. izvajanje poslovnih procesov kot so zaposleni v oddelkih trženja, marketinga pravne službe, produkcije, informativnih oddaj in IT. Ti zaposleni so zavezani k zaupnosti v zvezi z osebnimi podatki. Za varovanje osebnih podatkov sprejemamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe. Zaposleni Družbe imajo pravico obdelovati osebne podatke zgolj po navodilih Družbe in po potrebi v povezavi z njihovimi delovnimi obveznostmi.  

5.3.Osebne podatke lahko delimo z vladnimi organi oziroma organi pregona, če to zahteva veljavna zakonodaja ali če je to potrebno za uveljavljanje naših pravic, vključno z našimi pogoji uporabe, ali za zaščito naših zakonitih interesov (vključno z u upravičenimi tretjih oseb) v skladu s veljavno zakonodajo.  

5.4.Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi tretjim osebam, vključno s:  

5.4.1. ponudniki storitev, ki zagotavljajo administrativno, strokovno in tehnično podporo Družbi za podporo na področju IT, varnosti in poslovnih virov;  

5.4.2. poslovnimi partnerji, dobavitelji in podizvajalci za izvedbo katerekoli pogodbe, ki jo sklenemo z vami (vključno z naročnino na naše storitve);  

5.4.3. oglaševalci in oglaševalskimi mrežami, ki potrebujejo vaše podatke, da izberejo in prikažejo ustrezne oglase. Oglaševalcem ne razkrivamo podatkov o prepoznavnih posameznikih, pač pa jim posredujemo zbirne podatke o naših uporabnikih (na primer, lahko jih obvestimo, da je vsak dan 100 deklet, mlajših od 25 let, kliknilo na njihov oglas). S takimi zbirnimi podatki lahko oglaševalcem pomagamo doseči posamezno vrsto njihove ciljne skupine. Osebne podatke, ki smo jih zbrali od vas, lahko uporabimo za izpolnjevanje želja naših oglaševalcev, tako da njihove oglase prikazujemo želenemu ciljnemu občinstvu;  

5.4.5. [ponudniki analitike in spletnih iskalnikov, ki nam pomagajo izboljšati in optimizirati našo spletno stran;]  

5.5. Družba lahko po potrebi osebne podatke deli tudi z zunanjimi svetovalci (npr. odvetniki, računovodji, revizorji).  

5.6. V nekaterih primerih lahko osebne podatke po potrebi razkrijemo našim povezanim družbam, ki so na seznamu na povezavi: www.goonline.si. Skupaj z našimi povezanimi družbami smo zagotovili ustrezne zaščitne ukrepe pred morebitnim razkritjem osebnih podatkov.  

5.7. Osebne podatke lahko delimo z našimi povezanimi družbami in z drugimi tretjimi osebami v okviru določenih vrst transakcij, vključno s kakršnimi koli transakcijami, ki vključujejo spremembo nadzora Družbe, prodajo bistvenega dela sredstev ali prestrukturiranje.  

5.8. Družba si prizadeva za ustrezno skrbnost pri izbiri nepovezanih ponudnikov storitev in zahteva, da ti ponudniki storitev vzdržujejo ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varovanje osebnih podatkov, in obdelujejo osebne podatke le v skladu z navodili Družbe. Ponudniki storitev lahko pri zagotavljanju storitev Družbi uporabijo podizvajalce, pri čemer mora podizvajalec izpolnjevati enake zahteve glede varstva podatkov kot sam ponudnik storitev. 

 

 

 1. Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

6.1 Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke. 

 1. Vaše pravice 


7.1. Od nas lahko zahtevate potrditev o tem, ali se vaši osebni podatki obdelujejo ali ne, kopijo vaših osebnih podatkov, oziroma njihovo spremembo/popravek. V določenih okoliščinah imate pravico zahtevati, da vaše osebne podatke izbrišemo ali da nekatere vaše osebne podatke prenesemo k vam ali k drugim subjektom na podlagi pravice do prenosljivosti. Prav tako imate pravico, da ugovarjate določeni obdelavi vaših osebnih podatkov (na primer obdelava za namene neposrednega trženja ali za nekatere odločitve, ki so bile sprejete izključno z avtomatsko obdelavo, vključno s profiliranjem). Če smo zaprosili za vašo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico to privolitev umakniti brez negativnega vpliva na vas. Če vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi svojega zakonitega interesa (kot je razloženo zgoraj), imate pravico do ugovora zoper takšno obdelavo. Prav tako imate pravico, da v določenih okoliščinah omejite obdelavo vaših osebnih podatkov. 
 

7.2. Upoštevajte, da so lahko v nekaterih primerih vaše pravice, opisane zgoraj, omejene in predmet veljavnih zakonov in predpisov s področja varstva podatkov; vaša pravica do ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov se lahko, na primer, omeji, če dokažemo, da imamo utemeljene zakonite razloge za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki lahko prevladajo nad vašimi interesi. Ob vložitvi vaše zahteve boste morali dokazati svojo identiteto in nam posredovati druge podatke, ki nam bodo omogočili, da odgovorimo na vašo zahtevo. Za odziv na vašo zahtevo ne bomo zaračunali nobenih stroškov, razen če nam to dovoljuje zakon; če bomo stroške zaračunali, bodo ti razumni in sorazmerni z vašo zahtevo.  

 

7.3.Če želite uveljavljati te pravice, se obrnite na nas prek spodaj navedenih kontaktnih podatkov. Upamo, da bomo lahko zadovoljivo odgovorili na morebitne poizvedbe o načinu obdelave vaših osebnih podatkov. V vsakem primeru imate pravico do pritožbe pristojnim organom za varstvo podatkov. Pritožbo lahko vložite v državi članici, v kateri prebivate, v kateri delate ali v kateri je prišlo do domnevne kršitve zakonodaje o varstvu podatkov. 

 

 1. Shranjevanje osebnih podatkov in njihov prenos v tujino 

 

8.1. Vaši osebni podatki, ki jih zbiramo, so shranjeni v Evropski uniji (v nadaljevanju EU) in Evropskem gospodarskem prostoru (v nadaljevanju EGP). Vendar pa podatki, ki jih zbirajo tretje osebe prek piškotkov (npr. Google Double Click for Publishers), običajno služijo prometu iz podatkovnega centra, ki je najbližje kraju, iz katerega izvira promet. To pomeni, da lahko prenos teh podatkov, vključno z oglaševalskim prometom, poteka prek strežnikov, ki se nahajajo v EGP, in tudi zunaj EGP. Za več informacij si oglejte naš Pravilnik o piškotkih, ki je dostopen na dnu vsake spletne strani.  

Poleg tega se lahko vaši osebni podatki prenesejo in shranijo v namembnem kraju zunaj EU in EGP. Pri tem so lahko zakoni in predpisi, ki ščitijo vaše osebne podatke v državi, v katero so ti preneseni, drugačni (oziroma nudijo manjšo stopnjo zaščite) od tistih, ki veljajo v državi, v kateri delate.  

8.2. Vaših osebnih podatkov ne bomo namerno prenesli izven EGP, razen v primeru, da so vzpostavljeni ustrezni zaščitni ukrepi, vključujoč:  

8.2.1. odločitev Evropske komisije o ustreznosti države prejemnice ali držav prejemnic;  
8.2.2. certifikat »zaščita zasebnosti«;  
8.2.3. ustrezna zavezujoča poslovna pravila;  
8.2.4. odobreni kodeks ravnanja skupaj z zavezujočimi in izvršljivimi zavezami upravljavca ali obdelovalca v državi zunaj EU in EGP;  
8.2.5. odobreni certifikacijski mehanizem skupaj z zavezujočo in izvršljivo obveznostjo upravljavca ali obdelovalca v državi zunaj EU in EGP, da uporabi ustrezne zaščitne ukrepe; ali  
8.2.6. standardne pogodbene klavzule EU, ki jih je odobrila Evropska komisija.  

Če želite več informacij o kakršnem koli takem prenosu in ustreznih zaščitnih ukrepih, ki smo jih vzpostavili pred prenosom, se lahko obrnete na skrbnika zasebnosti podatkov ali pooblaščeno osebo CME za varstvo podatkov prek spodaj navedenih kontaktnih podatkov. 

 

 1. Varnost podatkov 

Vaše podatke hranimo na svojih strežnikih in na strežnikih, ki jih gostijo tretje osebe (vključno s storitvami tretjih oseb, ki temeljijo na računalništvu v oblaku). V ta namen smo uvedli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov in preprečevanje nepooblaščenega dostopa do njih. V zvezi s storitvami, ki jih gostijo tretje osebe, smo sklenili pogodbene dogovore, ki vključujejo obveznosti v zvezi z organizacijsko in tehnično varnostjo osebnih podatkov. Sami ste odgovorni za ohranjanje zaupnosti vseh načinov preverjanja pristnosti (npr. gesel), ki jih uporabljate za dostop do posameznih delov naših spletnih strani.  

Prenos podatkov preko spleta ni popolnoma varen. Čeprav se bomo trudili, da zaščitimo vaše podatke, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, ki jih posredujete prek naše spletne strani; vsak prenos je na lastno odgovornost. Po prejemu vaših podatkov bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uvedli stroge postopke in varnostne ukrepe.  

 1. Zasebnost otrok 

Na svoji spletni strani Družba (zavestno) ne zbira osebnih podatkov oseb, mlajših od 15 let. Če starš ali skrbnik ugotovi, da je njegov otrok Družbi posredoval svoje osebne podatke, naj Družbo nemudoma obvestiti o tem. Če Družba ugotovi, da je oseba, mlajša od 15 let Družbi posredovala svoje osebne podatke, bo Družba te podatke nemudoma zbrisala s svojih strežnikov, razen če starš ali skrbnik Družbi izrecno dovoli obdelavo osebnih podatkov otroka za določene namene.  

Vsa spletna mesta povezana s skupino Družbe (vključno z vsemi hčerinskimi podjetji ali našim končnim holdingom in njegovimi hčerinskimi podjetji), zbirajo in obdelujejo omejene osebne podatke otrok (kot jih določa veljavna zakonodaja) za storitve, namenjene otrokom (podatki, kot so ime, starost in e-poštni naslov se lahko zberejo za oceno upravičenosti za udeležbo natečaja v zvezi s programi, ki so namenjeni otrokom). V zvezi s temi spletnimi mesti prosimo (in spodbujamo) otroke, naj na teh spletnih straneh pridobijo soglasje staršev ali skrbnikov, pri čemer je Družba sprejela ustrezne ukrepe za preverjanje veljavnosti takšnih soglasij.  

 1. Piškotki in vtičniki za družbene medije 

Za ločevanje uporabnikov naše spletne strani, naša spletna stran uporablja piškotke. Na ta način uporabnikom zagotovimo dobro izkušnjo, ko brskajo po naših spletnih straneh in obenem naše spletne strani tudi izboljšamo. Taka obdelava temelji na vaši privolitvi, izraženi na naših spletnih straneh ali prek nastavitev v vašem brskalniku. Za podrobne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, kako dolgo jih uporabljamo in v kakšne namene jih uporabljamo, si oglejte naš Pravilnik o piškotkih, ki je objavljen na dnu vsake spletne strani.  

Naše spletne strani lahko vključuje funkcije družbenih medijev, kot so gumbi Facebook, LinkedIn ali Youtube. Te funkcije lahko zbirajo podatke o vas, na primer podatke o vašem naslovu IP in o spletnih straneh, ki jih obiskujete, in lahko nastavi piškotek, ki zagotavlja pravilno delovanje funkcije. Obdelavo teh podatkov prek interakcij s temi funkcijami ureja obvestilo o zasebnosti/politika družbe, ki storitev nudi.  

 1. Povezave na druga spletna mesta 

Naše spletne strani lahko vsebujejo povezave na spletna mesta, ki niso pod nadzorom Družbe. Ko kliknete na povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na njeno spletno stran. Če obiščete katerokoli od teh povezanih spletnih mest, preberite njihova obvestila o zasebnosti. Nismo odgovorni za politike in prakse drugih podjetij. Naše podjetje nima nadzora nad in ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino, politike zasebnosti in obvestila ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.  

 1. Stik z nami 

Če imate kakršna koli vprašanja ali dvome glede obdelave vaših osebnih podatkov ali če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic, stopite v stik z nami po telefonu na 069 652 277, po elektronski pošti na info@goonline.si ali z dopisom, naslovljenim na Go Online d.o.o., Zaloška cesta 188, 1260 Ljubljana-Polje. 

Prosimo, da v stikih z nami ne razkrivate občutljivih osebnih podatkov (npr. informacije o rasni ali etnični pripadnosti, političnih mnenjih, veroizpovedih ali drugih prepričanjih, zdravstvenem stanju ali članstvu v sindikatih), svoje davčne številke ali podatkov iz kazenske evidence.  

Nazadnje posodobljeno: 1.9. 2022 
 

Obvestilo lahko občasno posodobimo, in novo obvestilo objavili na povezavi Pravilnik zasebnosti na vseh naših spletni straneh. Če ste nam posredovali svoje kontaktne podatke in nam dovolili, da vas kontaktiramo, vas bomo obveščali o vsebinsko pomembnih spremembah. Prosimo, redno preverjajte to obvestilo z vidika morebitnih sprememb.